Štítky: | MHD Hradec Králové |

Vedení hradeckého dopravního podniku ocenilo další řidiče, co jezdí bez nehod

Ocenění řidiči MHD.
Ocenění řidiči MHD.

Dva „dvoumilionáři“ a tři „milionáři“ přibyli v závěru letošního roku mezi řidiči MHD v královéhradeckém dopravním podniku. Ve středu 21. prosince 2022 proběhlo v areálu dpravního podniku slavnostní vyhodnocení tradiční soutěže Jízda bez nehod, kdy další řidiči MHD převzali z rukou pana Zdeňka Abrahama - předsedy představenstva společnosti diplom a jednorázovou finanční odměnu za dosažené kilometry bez zaviněné nehody z vlastní viny.

Účast v soutěži Jízda bez nehod znamená nespočet dnů, služeb a složitých situací na komunikacích města. Dosažení takto ujetých kilometrů v dnešním stále náročnějším provozu není jen otázkou osobních kvalit řidiče či štěstí, ale nezbytnou podmínkou je i výborná znalost pravidel silničního provozu, dodržování zásad bezpečné a defenzivní jízdy, pořádný kus řidičského umění, sebeovládání, pozornosti, předvídavosti – jak vyřešit situace, které mohou nastat, šikovnosti, schopnosti rychle a dobře reagovat při neobvyklých či krizových situacích a celkové odolnosti vůči zátěži.

"Všem řidičům, kteří mají na kontě tyto kilometry, patří trvale naše velké uznání a poděkování za přispění k dobrému jménu naší společnosti dlouhodobě zodpovědným a spolehlivým výkonem své náročné profese. Profese, kterou vykonávají s velkou odpovědností a profesionalitou v obtížných podmínkách současného stále náročnějšího městského dopravního provozu. Ten je provázen mnohdy bohužel i rostoucím agresivním a nepředvídatelným chováním, bezohledností a neukázněností některých dalších účastníků silničního provozu a to včetně chodců, kteří často i úmyslně nerespektují samotné dopravní předpisy či základní bezpečnostní pravidla včetně úmyslného nedodržování bezpečné vzdálenosti, záměrného zvyšování rychlosti nebo vybržďování. O to více si pak vážíme takto bezproblémově ujetých kilometrů," ní z dopravního podniku.

Ocenění byli:

1. Vladimír Studýnka 2 000 000 km (40r.)
2. Vladimír Tarbaj 2 000 000 km (40r.)
3. Martin Bludský 1 500 000 km (30r.)
4. Roman Adámek 1 250 000 km (25r.)
5. Pavel Wagner 1 250 000 km (25r.)
6. Lenka Běhalová 1 000 000 km (20r.)
7. Jiří Rohan 1 000 000 km (20r.)
8. Ondřej Čepregi 1 000 000 km (20r.)

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme