Stále častěji jezdíme v MHD na SMS jízdenku

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv HK.cz
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv HK.cz

Prodej SMS jízdenek v MHD Hradec Králové se ke konci letošního května přehoupnul přes hranici 300 tisíc kusů, a to od zahájení jejich prodeje v lednu 2012.

Podle vedení královéhradeckého dopravního podniku je jízdné placené prostřednictvím SMS stále více využívané a oblíbené. Hradecký dopravní podnik kromě nového způsobu platby za jízdu nabízí i zdarma aplikaci „Jízdní řády pro mobilní telefony“.

Mobilní jízdenka, kterou cestující v MHD v Hradci Králové mohou využívat už dva a půl roku, se postupně stává plnohodnotným způsobem úhrady jízdného. Prostřednictvím SMS zprávy tak začíná svou jízdu v hromadné dopravě po městě platit stále více lidí, především těch, kteří do Hradce přijíždějí služebně, za vzděláním, za kulturou či zdravotnickou péčí. 

„Pozitivním jevem je, že se měsíční prodeje od začátku tohoto roku pohybují stále nad hranicí 15 tisíc mobilních jízdenek a stejně tak i skutečnost, že v porovnání období leden až květen 2013 a 2014 došlo ke zvýšení prodejů SMS jízdenek o 47 %,“ zhodnotil František Meduna z dopravního podniku města Hradec Králové.

Nejvíce SMS jízdenek se zatím v MHD Hradec Králové prodalo letos v den oslav studentského svátku Majáles, tedy 25. dubna anebo o loňském dušičkovém víkendu.

Kromě nového způsobu placení jízdenky, mohou cestující také už několik let využívat zdarma aplikaci s jízdními řády do chytrých mobilních telefonů. „Pro cestující máme k dispozici jak verze pro starší mobilní telefony, tak i verze on-line a off-line pro systém Android. Počty mobilních telefonů a různých verzí operačních systémů se neustále rozrůstají. Nově nabízíme pro cestující na stránkách i aplikace pro mobilní telefony se systémem iPhone a Windows Phone,“ doplnil František Meduna. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme