Rekonstrukce odkloní provoz MHD z Dukelské a S. K. Neumanna

Dukelskou třídu, ulici S. K. Neumanna a severní okraj náměstí 28. října čeká od pondělí 2. července náročná rekonstrukce.

Opravy si vyžádají dopravní uzavírku, odklon MHD, dojde ke změně jízdních řádů MHD Hradec Králové a zrušena bude zastávka u obchodního domu Tesco, nahradí ji zastávka u Skleněné věže. 

Rekonstrukce náměstí 28. října bude zahájena už v pondělí 2. července. Stavbaři se budou nejprve věnovat obnově silničního profilu na Dukelské třídě, v ulici S. K. Neumanna a na severním okraji náměstí 28. října. Obnovena bude kanalizace, vodovody a podzemní inženýrské sítě. Teprve pak dojde na samotnou rekonstrukci náměstí 28. října.

Zahájením stavby se pro dopravu od 2. července uzavřou ulice Dukelská a S. K. Neumanna. Uzavírka pro vozidla (mimo MHD) bude na Hořické ulici mezi Skleněnou věží a Wonkovou ulicí. Zbylá část ulice bude obousměrně průjezdná. Upraven však bude režim parkování podél komunikace – stát se bude v parkovacích zálivech mimo hlavní dopravní prostor.

Kvůli rekonstrukci bude také odkloněna městská hromadná doprava. V ulici Hořická budou dočasně jezdit autobusové linky. Trolejbusy pojedou po Gočárově třídě. Náhradní zastávka za dočasně zrušenou stanici u obchodního domu Tesco (v Dukelské ulici) bude u Skleněné věže.

MHD na Dukelské ulici by mělo opět začít jezdit v prosinci tohoto roku. „Zhruba letos v prosinci by už mělo být plně funkční trolejové vedení v ulici Dukelská a S. K. Neumanna. MHD tak bude moct v provizorním režimu obnovit provoz na původní trase. V říjnu příštího roku by měla celá rekonstrukce finišovat a ve zmíněných ulicích dojde k posledním úpravám tak, aby o měsíc později mohla být stavba zkolaudována a mohla začít sloužit opět v plné míře,“ upřesnil Jozef Čižmár z odboru rozvoje města Magistrátu Hradec Králové

Dopravní situaci v Hořické ulici budou vzhledem k náročnosti provozu monitorovat i dopravní policisté a také Městská policie Hradec Králové. Kontaktní a zároveň odpovědnou osobou na stavbě bude stavbyvedoucí realizační společnosti Sovis. "Na staveništi bude vždy přítomna také další kontaktní osoba pro koordinaci zásobování provozoven, svoz odpadu, pro případnou pomoc seniorům či imobilním občanům. Bude také dbát, aby byla stavba vždy zabezpečena oplocením, ochrannými páskami, aby byly funkční a bezpečné lávky přes překopy. Kontaktní osoba z realizační firmy bude k zastižení na telefonním čísle 606 122 440," informovala Magdalena Vlčková, tisková mluvčí města.

Stavební práce si vyžádají provozní omezení nejen pro obyvatele lokality, ale i pro zdejší obchodníky a návštěvníky této části města. "Magistrát města se ve spolupráci se zhotovitelem prací, dopravním podnikem města, dopravní policií a dalšími subjekty snaží zajistit provoz v místě tak, aby lidé pocítili dopady rekonstrukčních prací co nejméně," komentovala dále situaci Vlčková. Obyvatelé i návštěvníci mohou nadále využívat obchody či instituce veřejné správy. Tisková mluvčí města také dodává, že svoz komunálního odpadu bude v rekonstruované oblasti zajištěn na třech stanovištích kontejnerů - na rohu ulic S. K. Neumanna a Kollárovy, naproti finančnímu úřadu a u kulturního domu Střelnice. S Hradeckými službami je předjednán i případný individuální režim svozu odpadu.

Více o uzavírkách najdete v sekci doprava.

Změny v jízdních řádech najdete v sekci jízdní řády MHD Hradec Králové.

O rekonstrukci náměstí 28. října jsme informovali také v článku Rekonstrukce náměstí 28. října přinese velké změny v dopravě.


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme