Provoz MHD se v době svátků omezí

Doprava MHD bude v době svátků omezená
Doprava MHD bude v době svátků omezená

Stejně jako v předchozích letech ovlivní vánoční svátky, Silvestr a Nový rok hradeckou městskou hromadnou dopravu i letos. Například na Štědrý den a poslední den roku skončí pravidelný provoz už brzy večer, poté budou veřejnou dopravu v krajském městě zajišťovat jen zvláštní autobusy. 

Až do neděle 23. prosince budou všechny spoje jezdit normálně podle svých pravidelných jízdních řádů.

Ke změně dojde v pondělí 24. prosince, kdy všechny autobusy a trolejbusy pojedou podle jízdního řádu platného pro svátek, ale jen do 18 hodin, v tu dobu pravidelný provoz městských autobusů a trolejbusů skončí.

Svou jízdu dokončí spoje, které mají odjezd z výchozí zastávky na Štědrý den nejpozději v 17.59 hodin. Později večer a v noci mají hradecké ulice křižovat pouze zvláštní autobusové spoje na linkách 2, 3, 8, 22, 24 a 27, které však budou jezdit déle než obvykle.

"Například poslední spoj linky číslo 2 zamíří z Nového Hradce k terminálu až pět minut před druhou hodinou. Na první svátek vánoční i na Štěpána, tedy 25. a 26. prosince, pojedou všechny spoje podle jízdního řádu platného pro neděli a svátek, ve čtvrtek a v pátek podle prázdninového jízdního řádu pro pracovní dny a v sobotu a v neděli normálně jako o jiných sobotách a nedělích," uvedli pracovníci královéhradeckého dopravního podniku.

Poslední den v roce se vozidla MHD v Hradci Králové budou řídit jízdním řádem pro pracovní den o prázdninách, ovšem pravidelný provoz skončí už v 19 hodin. Stejně jako na Štědrý den zajistí poté dopravu zvláštní autobusové spoje na vybraných linkách.

V úterý 1. ledna budou autobusy a trolejbusy jezdit jako v neděli a ve svátek, ovšem na své trasy se vydají o něco později. U linek 1, 3, 9, 14 a 24 bude provoz zahájen v šest a na ostatních v osm hodin.

Ve středu 2. ledna pojedou všechny spoje jako v pracovních dnech o prázdninách, bez omezení začne hradecká MHD fungovat od čtvrtka 3. ledna.  

„V případě nejasností o tom, zda určitý spoj jede, mohou cestující využít nepřetržitý dispečink na telefonním čísle 495 089 227,“ uvedl Leo Sedláček z Dopravního podniku města Hradce Králové. 

(Zdroj: Magistrát města Hradce Králové a Dopravní podnik města Hradce Králové)

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme