Ohňostroj v Hradci Králové uvítá nový rok 1. ledna v 18 hodin

Ohňostroj v Hradci Králové na Nový rok 2013 | Foto: archiv
Ohňostroj v Hradci Králové na Nový rok 2013 | Foto: archiv

Novoroční ohňostroj v Hradci Králové aneb akce s názvem "První den spolu" se odehraje opět na královéhradeckém Velkém náměstí. I když se právě rekonstruuje Bílá věž, ohňostroj se odpálí ve středu 1. ledna 2014 z ochozů hradecké dominaty. 

Novoroční ohňostroj odstartuje 1. ledna 2014  v 18 hodin na Velkém náměstí v Hradci Králové.

Sváteční program započne na Nový rok ve středu 1. ledna 2014 v 16 hodin promítáním Kinožurnálu Hradec Králové 2013. "Projekce na velkoplošnou obrazovku se odehraje na Velkém náměstí, kde bude současně podáván pro zahřátí teplý punč a čaj," zve Petr Švihlík z hradeckého Adalbertina.

O akci se dočtete také v naší rubrice kultura

Jako v předchozích letech, je i pro zahájení roku 2014 připravena tradiční čočková polévka. Hlavní bod programu však začne v 18 hodin odpálením novoročního ohňostroje. "Slavnostní atmosféra přivítání nového roku bude kromě ohňostrojných a světelných efektů navíc umocněna hudebním doprovodem vytvořeným ze sestřihu novinek jedinečné americké produkční skupiny Two Steps From Hell," doplňuje Petr Švihlík. Tato skupina skladatelů, kteří tvoří převážně trailerovou hudbu, se proslavila svými upoutávkami určenými k propagaci filmů. Jejich tvorbu mohli filmoví fanoušci slyšet např. u série Harry Potter, Star Trek, Zrození opic, Piráti z Karibiku nebo u filmu Anna Kareninová.

Na Nový rok dostanou obyvatelé parkování zdarma
a MHD posílí

Celý novoroční den je možno v prostorech s parkovacími automaty u Gayerových kasáren, u Zimního stadionu a na Orlickém a Eliščině nábřeží parkovat zdarma. "Mezi 16. a 20. hodinou bude navíc posílena městská hromadná doprava ze sídlišť. Žádáme občany o shovívavost ohledně omezení dopravy na Velkém náměstí mezi 17. a 19. hodinou," vzkazuje ještě Petr Švihlík za organizátory novoročního ohňostroje.

Kvůli ohňostroji se uzavře Soukenická a zhasne Bono Publico

Od 17,55 hodin bude navíc uzavřena Soukenická ulice směrem od Krajského úřadu a schodiště u Kozinky. Po dobu produkce ohňostroje, což je od 18 do zhruba 18,15 hodin, bude mimo provoz osvětlení schodiště Bono Publico. 

obrazek Ohňostroj v Hradci Králové na Nový rok 2013 | Foto: archiv
obrazek Ohňostroj v Hradci Králové na Nový rok 2013 | Foto: archiv
obrazek Ohňostroj v Hradci Králové na Nový rok 2013 | Foto: archiv

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme