Štítky: | MHD Hradec Králové |

Najeli miliony kilometrů bez nehody – řidiči MHD byli oceněni za bezpečnou jízdu

Ocenění řidiči. Zleva: Vratislav Tobíšek, Vítězslav Pánek, Zbyněk Gross. | foto: Tomáš Lupínek
Ocenění řidiči. Zleva: Vratislav Tobíšek, Vítězslav Pánek, Zbyněk Gross. | foto: Tomáš Lupínek

Jeden a dva miliony kilometrů – takovou vzdálenost ujeli řidiči královéhradeckého dopravního podniku, kteří minulý týden obdrželi ocenění v tradiční soutěži Jízda bez nehod.

Odměnu převzali při slavnostním vyhlášení od vedení dopravního podniku, zástupců policie i dopravního odboru magistrátu.

Už více než čtyřicet let můžete za volantem trolejbusu městské hromadné dopravy vídat řidiče Zbyňka Grosse. Za tu dobu dokázal bez jediné zaviněné nehody najet dva miliony kilometrů. Spolu s ním byli oceněni i Vítězslav Pánek a Vratislav Tobíšek, kteří „nasbírali“ po milionu kilometrů.

„S trolejbusem jezdím od roku 1974 a je to taková moje pýcha, protože udělat dva miliony kilometrů, to je docela náročný výkon,“ sdělil své pocity po předání Gross.

Kromě poděkování a pamětního listu získali řidiči i finanční odměnu a drobné dary od královéhradeckých policistů a zástupců odboru dopravy magistrátu města. „Práce řidiče městské hromadné dopravy je těžká a člověk je tvor chybující. Touto cestou chceme ocenit ty, kteří jsou tak chopní, že dokáží dopravní nehodě předcházet,“ řekl vedoucí střediska MHD Leo Sedláček. „Jsou to prostě mistři volantu,“ dodal.

Soutěž Jízda bez nehod má v dopravním podniku dlouholetou tradici

Jen za posledních jedenáct let bylo v soutěži oceněno 51 řidičů, kteří za volantem autobusů či trolejbusů najeli více jak milion kilometrů. „Dva miliony je ale skutečný unikát. Za tu dobu, co vedeme statistiky, dosáhli této hranice jen tři muži, z nichž jeden je právě Zbyněk Gross,“ řekl vedoucí autobusového provozu Zdeněk Chovančík.

Zbyněk Gross je v současnosti nejzkušenějším řidičem v celém dopravním podniku. Ostatní dva „dvoumilionáři“ už si totiž užívají zaslouženého důchodu. „Práce je to náročná, už jsem i uvažoval nad odchodem, ale nakonec jsem se rozhodl, že tu ještě nějaký ten pátek budu pracovat,“ prozradil své plány do budoucna Gross. 

I ostatní dva oceněné, Vítězslava Pánka a Vratislava Tobíška, mohou cestující nadále potkávat ve vozech městské hromadné dopravy. „Jsme hrdí na to, že máme ve svém kolektivu řidiče, na které se my i naši cestující můžeme spolehnout. Doufáme, že ocenění budou motivovat i ostatní řidiče k bezpečné a ohleduplné jízdě,“ dodal vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme