Mobilní jízdenku v Hradci využilo už 200 000 cestujících

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv

Dopravní podnik města Hradce Králové prodal od svého zavedení už bez mála 200 000 kusů mobilních jízdenek. Bez dvou měsíců to jsou dva roky poté, co hradecký dopravní podnik tuto službu úspěšně spustil. Přesně to bylo 16. ledna 2012, od kdy je možné úhradit jízdné prostřednictvím mobilního telefonu. Placení formou SMS zavedl hradecký dopravní podnik jako moderní alternativu k již existujícím formám úhrady jízdného jako jsou městská karta, volná karta či klasická papírová jízdenka včetně možnosti jejího nákupu u řidiče. Podle všeho si placení přes sms lidé oblíbili. 

Kromě jubilního prodaného počtu SMS jízdenek zaznamenali letos v říjnu v královéhradecké MHD také rekordní počet nákupů v jednom měsíci. Na sms jízdenku se svezlo na 15 212 cestujících. "Hned následující měsíc je pak významný tím, že 7. listopadu byl překonán denní rekord, kdy si přes mobilní telefon objednalo jízdenku přesně 756 pasažérů. Tento měsíc pak došlo i k překonání prodejů o víkendu, kdy si v termínu 2. – 3. listopadu zakoupilo mobilní jízdenku celkem 690 cestujících,“ seznámil se statistikou František Meduna, vedoucí marketingu dopravního podniku.

Cestující v hradecké MHD mohou díky svým mobilním telefonům platit buďto pomocí SMSky anebo také způsobem, který si dopravní podnik dokonce nechal patentovat, a to prozvoněním. "Mobilní jízdenka však funguje na všech běžných typech mobilních telefonů bez ohledu na jejich typ a stáří, nejen tedy u SmartPhonů," popsal František Meduna z dopravního podniku. "Stačí mít pouze aktivovanou, resp. povolenou službu Premium SMS a samozřejmě SIM kartu českého operátora," doplnil ještě Meduna.

Návod, jak platit pomocí svého mobilního telefonu, najdete na stránkých Dopravního podniku města Hradec Králové

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme