MHD se konečně vrací do Dukelské a S. K. Neumanna, ale jen částečně

Místo bagru autobus, máme se dočkat už v sobotu ráno
Místo bagru autobus, máme se dočkat už v sobotu ráno

Je to už deset měsíců, kdy je pro MHD Hradec Králové uzavřena ulice S. K. Neumanna a ulice Dukelská z důvodu rekonstrukce. Termín návratu MHD se od původně slibovaného prosince loňského roku stále posouval. Nyní už je to oficiální - v sobotu 4. května ve 4 hodiny ráno se mají ulice pro autobusovou hromadnou dopravu otevřít

Pro trolejbusové linky to však neplatí. Spoje číslo 1, 3 a 7 budou i nadále jezdit po objízdných trasách.  

V červenci loňského roku vypukla jedna z největších rekonstrukcí v centru Hradce Králové. Opravuje se náměstí 28. října a s tím jsou také spojené opravy a především uzavírky ulic S. K. Neumanna s Dukelskou pro osobní a nákladní dopravu.

Uzávěry ulic si vyžádaly omezení samozřejmě také v hromadné dopravě, změnu jízdních řádů a zrušení zastávky OD Tesco v Dukelské ulici a zastávky Hlavní nádraží kousek od hotelu Černigov.  

K obnovení provozu MHD ve zmíněných ulicích mělo podle původních informací dojít už ke konci minulého roku. Z důvodu nevhodných klimatických podmínek a špatného stavu některých sítí se opravy prodlužovaly a s nimi se také návrat MHD stále odkládal.

V dubnu tohoto roku už ani radní města Hradec Králové nechtěli komentovat nebo snad uvádět jakýkoliv termín návratu MHD do uzavřených ulic.

V pondělí však Dopravní podnik města Hradec Králové zveřejnil informaci o obnovení provozu autobusových linek od 4. května ráno. Náhradní zastávky MHD u Skleněné věže a Hlavní nádraží (byla umístěna na nástupišti I a J v Haškově ulici) se tímto zruší. 

Tématu jsme se intenzivně věnovali, více se dočtete v článcích níže. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme