Dopravní podnik prodal už čtvrt milionu SMS jízdenek

Dopravní podnik prodal už čtvrt milionu SMS jízdenek | Foto: Archiv
Dopravní podnik prodal už čtvrt milionu SMS jízdenek | Foto: Archiv

Už 250 tisíc jízd podnikli cestující hradecké MHD na SMS jízdenky.

Na čtvrtmiliontou jízdenku cestoval 18. února 2014 v 20.49 hodin Zdeněk Kolouch. Bylo to přesně dva roky jeden měsíc a dva dny od uvedení této služby v Hradci Králové do praxe.

Ve čtvrtek mu k jubilejní mobilní jízdence poblahopřáli zástupci dopravního podniku.

Majitel jubilejní SMS jízdenky tuto službu podle svých slov využívá hojně. „Bydlím v Chotěboři, ale kvůli práci jsem přes týden tady v Hradci a právě na cestu do zaměstnání a ze zaměstnání SMS jízdenky používám. Za týden to vychází zhruba osmkrát,“ řekl Zdeněk Kolouch. Přes léto sice jezdí na kole, ale v zimě využívá služby MHD denně. 

„Možnosti využít k úhradě jízdného telefon jsem si všiml na upoutávkách ve vozech MHD. Je to jednoduchý a pohodlný způsob, který funguje bez problémů. Podobné odbavovací možnosti jsem znal už z cestování v MHD v Praze. Hradecká městská doprava je ale příjemnější. Vozy jsou čisté a spoje jezdí víc na čas,“ pochválil hradeckou MHD sympatický mladý muž. 

Jubilejnímu cestujícímu na SMS jízdenku poděkovali zástupci Dopravního podniku města Hradce Králové. „Jako pozornost od Dopravního podniku obdržel knihu Historie městské hromadné dopravy v Hradci Králové 1928 – 2013, rodinnou jízdenku na hradecký turistický vláček a elektronickou volnou kartu s kreditem 300 korun,“ uvedl František Meduna, vedoucí marketingu dopravního podniku.

Měsíční rekord v nákupu SMS jízdenek zaznamenal dopravní podnik vloni v listopadu, kdy na SMS jízdenku jelo 17 215 cestujících. "V tomto měsíci byl také překonán denní rekord, když si 7. listopadu přes mobilní telefon objednalo jízdenku přesně 756 pasažérů, a došlo i k překonání prodejů o víkendu, kdy si v termínu 2. – 3. listopadu zakoupilo mobilní jízdenku celkem 690 cestujících," upřesnil František Meduna z královéhradeckého dopravního podniku.

V hradecké MHD existují dokonce dva způsoby objednání mobilní jízdenky. První - pomocí SMS, druhý je v ČR unikátní a patentově chráněný - využívá formu prozvonění, je určen především pro pravidelné užívání.

(Zdroj: Dopravní podnik města Hradce Králové)

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme