Dopravní podnik kvůli covidu přechází na prázdninový režim

Pozor na změny jízdního řádu
Pozor na změny jízdního řádu

Vzhledem k mimořádné stávající situaci rozhodl Dopravní podnik města Hradec Králové ve spolupráci s hradeckým magistrátem o přechodu provozu městské hromadné dopravy v Hradci Králové na jízdní řád v tzv. "prázdninovém" režimu. Opatření vstupuje v platnost počínaje dnem 26.1.2022 a platí až do odvolání.

Cestující by se tak od středy měli řídit sloupečkem "Pracovní den - omezení dopravy MHD".

Uvedené opatření by nemělo omezit školáky. Pro zajištění dopravy dětí do škol zůstanou ve dnech školního vyučování v provozu všechny školní a některé výpomocné spoje, zároveň také zůstávají v provozu linky č. 6, 20, 26 a spoj linky č. 11 v 7:15 z Bělče nad Orlicí. 

Linka č. 27 bude v ranních a dopoledních hodinách posílena mimo jízdní řád o několik spojů. Odjezdy těchto spojů je možné dohledat v aplikaci JŘM nebo ve vyhledávači spojení na webových stránkách dopravního podniku.

"I přes všechna nastavená opatření nelze vyloučit, že v jednotlivých případech nedojde k neočekávanému výpadku spojů, který může vyplývat z dalších pozitivních záchytů v rámci povinného testování řidičů MHD při jejich příchodu na pracoviště," uvedl tiskový mluvčí DPMHK František Meduna.

Příčinou opatření je vysoká nemocnost řidičů MHD. "Aktuálně je z 220 řidičů na hlavní pracovní poměr nemocných 30 řidičů a z toho je 10 v karanténě či izolaci," upřesnil Meduna. Jak dodal, přechod na prázdninové jízdní řády dopravnímu podniku dává více dalšího prostoru a času pro důkladnou a intenzivní očistu a dezinfekci vozů MHD.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme