Dojde ke změnám na linkách MHD číslo 7, 8 a 9

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv

V sobotu 16. listopadu 2013 dojde na linkách číslo 7, 8 a 9 ke změnám v jízdních řádech a změny se projeví také v trasách MHD. Začíná totiž platit nový jízdní řád. 

Nové jízdní řády Dopravní podnik města Hradce Králové zveřejní do středy 13. listopadu. Nové schéma změněných a upravených tras linek MHD číslo 7 a 8 najdete pod článkem. 

Linka MHD č. 7

Některé spoje na lince číslo 7 (týká se především večerního a ranního spoje) budou zajíždět na část trasy současné linky č. 8. Obsluhovat se tak budou zastávky Na Občinách, Čajkovského, Kino Mladých a Štefcova.

Na standardní trase však žádnou zastávku nevynechají.

Spoje linky číslo 7, které pojedou po upravené trase v sobotu a v neděli, budou mít během dne přestup na spoje linky 9 na Lesní hřbitov a následně přestup z linky 9 z Lesního hřbitova na linku č. 7 na upravené trase.

Dočasně – do vyřízení licence – bude tyto „prodloužené“ spoje zajišťovat autobus, později trolejbus s přídavným dieselagregátem.

Linka MHD č. 8

Linka číslo 8 pojede od soboty 16. listopadu po trase bývalé linky číslo 9, tedy přes Malšovice - Na Kotli - Heyrovského – Fakultní nemocnice - Gočárova třída - Hlavní nádraží - Terminál HD.

Linka MHD č. 9

Na lince 9 se od soboty zkrátí jízdní doba. Má se tím docílit plynulosti jízdy, pro cestující bude vyznačena možnost přestupů.

(Zdroj: DPmHK)


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
11.11.2013 18:37
Zdenek Pohl (neregistrovaný)
MHD
By me zajimalo kterej blbec tohle vymyslel,misto toho aby vratili linku 9 kudy jezdila,tak zkomolej linku 7 a 8,fakt ma tady nekdo IQ houpaciho kone,¨-nevim ,ale postradam vtomto logiku.
14.11.2013 19:50
Peta (neregistrovaný)
RE: MHD
Toto si vymyslelo KM Malsovice takze tam si bezte stezovat.
12.11.2013 17:20
Michael (neregistrovaný)
MHD
To je opravdu tak těžké udělat jeden jízdní řád, který bude platit několik let? To si zase hlavy z vedení DP sedly a vymysleli tuhle senzaci, aby ušetřili co nejvíce na platech, naftě popř. elektrice. Jim je to jedno, oni si jezdí nablýskanými auty, ale co my, pro který jsou autobusy jedinou možnou dopravou? Mě osobně se zrušení linky č. 9 velice dotklo. Říkám si, to je tak těžké si sednout k mapě a pomocí znalostí z Teorie grafů vybudovat co možná nejpřívětivější dopravní síť, aby byli spokojení jak občané, tak i řidiči? Toto, jak bylo napsáno výše, opravdu nemá logiku.
13.11.2013 10:38
Jaroslav Sandmann Hajaja (neregistrovaný)
RE: MHD
Protiřečíš si. Logické zdůvodnění jsi napsal v první části příspěvku. Obávám se, že důvodem úspor a "zlepšení" je nárok na tučnou odměnu na konci roku.

Mě osobně štve, že ne všechny spoje jezdí přes Terminál. Pobíhání u nádraží to je v zimě a při náledí pro starší lidi opravdu lahůdka.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme