Do ulic Hradce vyrazí vánoční elektrobus

Vánoční elektrobus
Vánoční elektrobus

Od soboty 2. prosince 2023 budou mít lidé v Hradci Králové možnost svézt se vánočně oděným elektrobusem, zástupcem ekologické dopravy v barvách Vánoc. Začíná tak vznikat nová tradice. Před čtyřmi roky se toto vozidlo stalo vůbec prvním vánočně vyzdobeným elektrobusem na linkách MHD v České republice a podle všeho i jediným. Ve většině měst vládnou trolejbusy.

O prvním letošním adventním víkendu se na pravidelných spojích běžných linek MHD v ulicích Hradce Králové objeví již pátým rokem speciálně vánočně nazdobený elektrobus SOR NS 12 (ev. číslo 419). Shodně jako v předešlých letech bude kromě světelné výzdoby exteriéru dekorován vánočními motivy i interiér samotného vozu. Svátečně laděným elektrobusem se cestující mohou svézt denně až do Tří králů, tzn. do 6. ledna 2024.

Elektrobus ve vánoční podobě je poděkováním dopravního podniku všem cestujícím, kteří využívají hradeckou MHD. Vedení společnosti věří, že během adventního času a blížících se svátků tento speciálně nazdobený vůz zaujme, přinese pozitivní ohlasy a v ulicích města přispěje k naladění na tu správnou sváteční atmosféru.

V letošním roce bude také po dobu trvání vánočních trhů (od 8. do 22. 12.) jezdit zdarma speciální linka s názvem „Vánoční trhy“, jejíž provoz obstará další speciálně vyzdobený elektrobus SOR IEBN 9,5 (ev. číslo 401). Pendlovat bude mezi Terminálem HD a Adalbertinem s mezizastávkami Hlavní nádraží, OD Tesco a Atrium, Centrál, Muzeum, Magistrát města a Velké náměstí. Z terminálu hromadné dopravy bude linka jezdit v intervalu 30 minut, a to o pondělcích od 13 do 18 hodin, v ostatních dnech od 11 do 18 hodin s výjimkou 22. prosince. To od terminálu vyjede poslední spoj v 15 hodin a z Velkého náměstí v 15:09 hodin. Zastávka na Velkém náměstí nebude letos u Galerie moderního umění, ale před výjezdem z náměstí do ulice V Kopečku, aby se přiblížila hlavnímu vstupu.
V úterý 5. prosince 2023 se malí i velcí mohou opět těšit i na oblíbený speciální Mikulášský trolejbus. Ten jezdí ulicemi krajské metropole již od roku 1991.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme