Změny v MHD Hradec Králové od pondělí 6. října

Ilustrační foto | Foto: HK.cz
Ilustrační foto | Foto: HK.cz

Od pondělí 6. října 2014 se navrací provoz některých linek MHD Hradec Králové ke svým původním trasám a jízdním řádům.

Provoz MHD se tak opět vrací na ulici Jižní a na část třídy ČSA. Přibyly ale nové dočasné zastávky a změny jízdních tras.

Infoletáky o změnách na zastávkách Adalbertinum a Magistrát města jsou ke stažení také pod článkem.

Ulice Jižní

Od 6. října 2014 je po ukončení prací na vozovce otevřena Jižní ulice pro veškerý provoz a MHD se v této oblasti vrátila do svého běžného režimu. Dočasné náhradní zastávky EUROCENTER (na ul. Víta Nejedlého), POLIKLINIKA 2 (na ul. Bratří Štefanů) a STOLETÁ (na Kladské ul.) byly zrušeny.

Třída ČSA a zastávka Adalbertinum

Od pondělí 6. října je rovněž zprovozněna zastávka ADALBERTINUM, a to v obou směrech. Stavební práce na křižovatce třídy ČSA s Mosteckou ulicí byly ukončeny a MHD se sem opět v plném provozu navrací.

Nadále však zůstává neprůjezdný úsek třídy ČSA od křižovatky s Mosteckou ulicí k zimnímu stadionu (prostor "pod pivovarem"), linky č. 16, 16Š, 23, 23Š, 27, 33, 53 a 54 nadále nemohou zastávku ADALBERTINUM obsluhovat a zůstávají na objízdných trasách.

Linky č. 18 a 19 jezdí od 6. října 2014 ze zastávky MAGISTRÁT MĚSTA na zastávku ADALBERTINUM, dále po nové objízdné trase Mosteckou ulicí a po Tylově nábřeží na zastávku MUZEUM a zpět po zastávkách MAGISTRÁT MĚSTA, SOUD a KOMENSKÉHO.

Zároveň došlo od 6. října 2014 u linek č. 18 a 19 k úpravě jízdního řádu z důvodu delší objízdné trasy. Tento stav potrvá přibližně do prosince 2014.

Dočasná zastávka SOUD, zřízená pro všechny projíždějící linky, bude v provozu až do úplného ukončení výluky na třídě ČSA, přibližně do prosince tohoto roku.


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme