Od konce června čekají hradeckou MHD změny na dvaceti linkách

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv HK.cz
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv HK.cz

O prázdninách se cestující v královéhradecké MHD musí připravit na zrušení zastávky Adalbertinum v centru Hradce Králové a na změny jízdních řádů na mnohých trasách svých spojů. Změny se dotknou celkem dvacítky linek a mohou za ně stavební práce na královéhradeckých silnicích, které vypuknout s koncem školního roku. 

Změny nastanou na linkách s čísly 2, 5, 6, 7, 11, 11R, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 23, 25, 27, 33, 51, 52, 53 a 54. Vyznačení změn na jednotlivých trasách je ke stažení v souboru pod článkem. 

V Hradci Králové v současné době probíhají hned na několika místech stavební práce na silnicích, které omezují dopravu MHD. Další omezení přijdou se začátkem prázdnin. „Dopravní podnik v současné době pracuje na tvorbě objízdných tras a souvisejících změnách jízdního řádu,“ uvedl František Meduna z královéhradeckého dopravního podniku. Už nyní je ale jasné, že dojde k uzavření zastávky Adalbertinum anebo ke změnám tras spojů, které jezdí křižovatkou U Husa.

Zastávka Adalbertinum se dočasně zruší

Změny v MHD se týkají především ulice ČSA v centru Hradce Králové, kde je v její části provoz pro osobní a nákladní dopravu zcela uzavřen a projet mohou pouze vozy městské hromadné dopravy a integrovaného záchranného systému. 
Od 30. června do 31. srpna se však křižovatka ulic Československé armády a Mostecká (vede k Pražskému mostu) pro dopravu musí uzavřít zcela a tak dojde také k tomu, že zastávka Adalbertinum bude mimo provoz.

„Od září do listopadu pak bude pokračovat úplná uzavírka třídy ČSA od křižovatky ke krajskému úřadu,“ doplňuje královéhradecký dopravní podnik na svých webových stránkách. 

Křižovatka U Husa bude zcela neprůjezdná

Další omezení, která mají dopad na automobilovou dopravu i na cestování v MHD už od konce května, probíhají v Malšovicích v ulici Na Občinách. Zde se rekonstruuje křižovatka „U Husa“, první etapa oprav by podle plánů měla trvat jenom do 29. června 2014. „Od 30. června do 31. srpna však projde plánovanou rekonstrukcí celý prostor křižovatky za úplné uzavírky a vyloučení dopravy,“ uvádí František Meduna z Dopravního podniku města Hradce Králové.     

Na Gočárově třídě a Jižní ulici se bude opravovat kanalizace

Opravy kanalizací zasáhnou do provozu v Jižní ulici a na Gočárově třídě. Na Jižní ulici je individuální doprava odkloněna již nyní, ale v době letních prázdnin musí cestující počítat s tím, že bude zcela neprůjezdná i pro vozy MHD. Na Gočárově třídě pak dojde taktéž k rekonstrukci kanalizační přípojky. Od Čedoku až k informačnímu centru bude doprava omezena jenom částečně, ale po celou dobu prázdnin.

Do Kladské ulice ve Slatině se vrátí doprava

S koncem června a počátkem prázdnin by se měl zpět navrátit normální provoz ve Slatině, kde opravami prochází povrch silnice v ulici Kladská. Nyní je omezen provoz pro veškerou dopravu i vozy MHD. 

Opravy mostu přes Orlici budou brzdit dopravu i nadále

S komplikacemi a omezeními musí řidiči však i nadále počítat na Gočárově okruhu, kde se v místě od křižovatky Brněnská až po křižovatku u Tesly, opravuje most přes řeku Orlici. Více podorobností najdete v článku Na hradeckém okruhu čekejte kolony, snížení rychlosti a zákaz předjíždění. Bude se opravovat most přes Orlici

Více o probíhajících uzavírkách a objížďkách se dočtete v sekci doprava - objížďky. Kromě zmíněných změn, se cestujícím také každoročně mění jízdní řády v období letních školních prázdnin. Podrobnosti se dočtete v článku Letní prázdniny v MHD: platí druhý sloupec jízdních řádů


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme