Další řidiči hradecké MHD úspěšní v Jízdě bez nehod

Tři „milionáři“ přibyli v závěru letošního roku mezi řidiči MHD v královéhradeckém dopravním podniku. Jde o šoféry, kteří úspěšně brázdili ulice města 20 let bez zaviněné nehody. Dnes byli slavnostně oceněni za účasti vedení podniku i města.

Vyhodnocení tradiční soutěže Dopravního podniku Jízda bez nehod se koná závěrem roku. Ocenění řidiči převzali z rukou předsedy představenstva Dopravního podniku Zdeňka Abrahama diplom a jednorázovou finanční odměnu za dosažené kilometry bez zaviněné nehody (ve smyslu pravidel silničního provozu) z vlastní viny.
Za město Hradec Králové poblahopřál a poděkoval řidičům náměstek primátorky Miroslav Hloušek. Slavnostního ceremoniálu zúčastnili i zástupci Policie České republiky pojišťovací makléřské společnost RENOMIA a Allianz pojišťovny.

Vyhodnoceni byli:

1. p. ELIÁŠ Milan 1 000 000 km (20 r.)
2. p. KROUPA Jan 1 000 000 km (20 r.)
3. p. STRÁNSKÝ Oldřich 1 000 000 km (20 r.)

Jak uvedl tiskový mluvčí Dopravního podniku František Meduna, účast v soutěži Jízda bez nehod znamená nespočet dnů, služeb a složitých situací na komunikacích Hradce Králové. "Dosažení takto ujetých kilometrů v dnešním provozu není jen otázkou osobních kvalit řidiče či štěstí, ale nezbytnou podmínkou je i výborná znalost a dodržování pravidel silničního provozu, respektování zásad bezpečné a defenzivní jízdy, pořádný kus řidičského umění, preciznosti, sebeovládání, pozornosti, opatrnosti, obezřetnosti, předvídavosti – jak vyřešit situace, které mohou nastat. Dále samozřejmě šikovnosti, schopnosti rychle a dobře reagovat při nečekaných, krizových nebo přímo mezních a nebezpečných situacích a celkové odolnosti vůči zátěži," ocenil kvality řidičů hradecké MHD mluvčí.

((SIMILAR))

Jak dodal, současný provoz na silnicích je spojen mnohdy bohužel i rostoucími agresivními projevy chování, bezohledností, nesoustředěností, přeceňováním svých schopností a neukázněností některých dalších účastníků silničního provozu a to včetně chodců. "O to více si pak vážíme takto bezproblémově ujetých kilometrů," uzavírá Meduna.


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme