Chlapec vkročil rovnou pod trolejbus. Po nehodě z místa odešel, policisté ho nyní hledají

Zdroj foto: Policie ČR
Zdroj foto: Policie ČR

Policie hledá malého chlapce, který ve středu vběhl pod trolejbus, stalo se to na Riegrově náměstí před hlavním vlakovým nádražím v Hradci Králové.

Chlapec ve věku zhruba 10 až 12 let z nepozornosti vkročil do silnice a bohužel rovnou pod kola projíždějícího vozu MHD. Řidič již nestihl dobrzdit a malého hocha srazil. K události byla okamžitě přivolána zdravotní záchranná služba a policisté. Zdravotníci chlapce ošetřili, ale ten se poté ihned odebral z místa pryč. Bohužel si na něj nikdo nevzal kontakt a tak se nyní Policie ČR obrací na veřejnost s prosbou o sdělení případných podrobností či svědectví.

Ve středu, brzy odpoledne po jedné hodině, se před hlavním královéhradeckým nádražím odehrála nehoda, při níž byl zraněn malý chlapec. Vkročil z nástupního ostrůvku rovnou do cesty, kde právě projížděl jeden z trolejbusů městské hromadné dopravy. „V době, kdy ve směru k terminálu hromadné dopravy přijížděl na nástupiště „G“ trolejbus, vběhl jeho řidiči do jízdní dráhy chlapec, jdoucí po nástupním ostrůvku. Řidič, který byl nucen prudce brzdit, však nedokázal již nehodě s chodcem zabránit a došlo ke střetu,“ popsala incident Lenka Burýšková, tisková mluvčí královéhradecké policie. Policisté u řidiče trolejbusu vyloučili požití alkoholu.

Zdravotníci, kteří byli na místo nehody okamžitě přivoláni, chlapci poskytli první pomoc. Malý hoch ale z místa po ošetření odešel. „Jelikož se nepodařilo dosud zjistit totožnost chodce, hledáme případné svědky. Podle informací, které policisté mají, by se mělo jednat o chlapce ve věku asi od 10 do 12 let, světle hnědých vlasů. Na očích měl dioptrické brýle a byl menší silnější postavy. Na zádech měl mít asi baťůžek,“ popsala vzhled chlapce Lenka Burýšková z Policie ČR.

Podle informací policistů si malý účastník nehody stěžoval na bolest ramene. „Je možné, že se někomu se svým zážitkem svěřil. Pokud jste proto byli svědky této nehody nebo k ní můžete poskytnout jakékoliv informace, sdělte je na bezplatnou telefonní linku 158,“ vyzývají policisté.

Při nehodě se poranila také jedna z cestujících ve voze MHD, tu záchranáři převezli k ošetření do nemocnice.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme